Bejelentkezés: +36 20 354 1927 info@praxistordai.hu

Fogászati szűrés, kismama fogászat

Fogászati szűrés

Mindenki számára javallt, hogy évente legalább egyszer jelentkezzen fogorvosánál állapotfelmérésre. Még hiánytalan és gondosan karbantartott fogazat esetén is gyakran találunk fogközből kiinduló fogszuvasodást, tisztítást nehezítő fogkövet vagy zavaró elszíneződéseket. A fogorvoslás legfontosabb alappillére a prevenció, ezért fontosnak tartjuk az éves kontroll vizsgálattal egybekötött szájhigiéniás tanácsadást. Praxisunkban megjelenő páciensek többségénél tudunk javítani az otthoni szájápoláson.  Igyekszünk személyre szabott - a fogágy és fogazat állapotának megfelelő - szájhigiéniás tanácsokat adni. Az éves ellenőrző vizsgálat során minden esetben szájüregi rákszűrést is végzünk.

Különösen fontos a fogpótlással rendelkező páciensek kontroll vizsgálata. Annak érdekében, hogy fogpótlása - az elvárásoknak megfelelően - hosszú távra szóljon, a tartófogak vagy implantátumok rendszeres ellenőrző vizsgálata nélkülözhetetlen.

Az éves állapotfelmérés, szájhigiéniás tanácsadás és szájüregi rákszűrés ingyenes.

fogászati szűrés

Kismama fogászat

A kismamák fogazati állapotfelmérése és fogászati problémáinak megoldása a terhesgondozás kötelező eleme. A terhesség alatt bekövetkező hormonális változások kihatnak a fogágy állapotára is. Leggyakoribb probléma a fokozódó fogínygyulladás, mely sok esetben magával vonja a fogfelszínek hiányos tisztítását, így akár fogszuvasodás kiváltója is lehet. A terhesség során felmerülő fogfájás legtöbb esetben ezen tényezők folyománya. A fogágy és fog eredetű gyulladások – bármely más gyulladásos folyamathoz hasonlóan – az egész szervezetünkre hatást gyakorolnak az immunrendszerünk és vérkeringésünk egységes kialakítása miatt, ezért kezelésük feltétlenül szükséges. Le kell szögeznünk, hogy a terhesség alatt jelentkező fogazati problémák megelőzhetőek, tehát tanácsos a terhesség lehető legkorábbi szakaszában megejteni a fogorvosi vizitet.

Milyen fogászati kezelés nem végezhető kismamákon?

Köztudott, hogy a röntgensugárzás káros hatásai miatt fogászati röntgen készítése nem javasolt. Érdemes a halasztható kezeléseket nem a harmadik trimeszterre időzíteni, ugyanakkor az akut fogazati problémák megoldására a terhesség bármely szakaszában van lehetőség. A fogászatban használt legtöbb anyag a terhességgel jól összeegyeztethető és semmilyen magzati károsodást nem okoz.

kismama fogászat

Kérjen időpontot!

Elérhetőségek

+36 20 354 1927

info@praxistordai.hu

8000 Székesfehérvár,
Prohászka Ottkokár u. 7.