Bejelentkezés: +36 20 354 1927 info@praxistordai.hu

Gyermekfogászat

Minden szülő számára elsőrendű gyermekeinek egészsége. A tejfogazat ápolása legalább annyira fontos, mint maradó fogainké. Gyermekkorban a rendszeres fogápolás tanítói célzattal is bír és megalapozza a fiatal felnőttkor önálló szájhigiéniás szokásait. Sokszor azonban - minden szülői igyekezet ellenére - tejfogazati problémák merülnek fel, mely esetben fogorvosi vizitre és kezelésre van szükség.

A gyermekfogászati kezelések alapja a türelem, a fokozatosság és a fájdalommentesség, melyeknek minden tekintetben próbálunk eleget tenni. Sok szülőben kellemetlen élményként élnek a hajdani gyermekfogászaton / iskolafogászaton történtek, amelyek akár egész felnőttkorban megalapozzák a fogorvosi kezelésektől való félelmet. Ez a pszichés tényező a fogorvosi kontroll elvesztése miatt a felnőttkori fogazat állapotromlásához és halmozódó fogazati problémákhoz vezethet a későbbiekben.

A gyermekfogászatban kulcsfontosságúnak tartjuk a fájdalommentességet. Rendelőnk a legmodernebb, gyerekbarát érzéstelenítési technikákkal rendelkezik. Kis, bátor betegeink számára a kezelés végén ajándékkal és elismerő oklevéllel kedveskedünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyermeke önként és örömmel jelenjen meg nálunk a következő esedékes alkalommal is.

Mi az a barázdazárás?
Barázdazárást maradó („csont”) fogakon végzünk. Az előtörőben lévő vagy frissen előtört felnőtt fogak rágófelszíni barázdái kifejezetten hajlamosak szuvasodás kifejlesztésére. Fogaink barázdarendszere egyéni anatómiájú és számos esetben tisztíthatatlan alakzatot mutat. Ebben az esetben még szorgalmas és alapos fogmosás ellenére is szuvasodás jelentkezhet a barázda mélyén. A tisztíthatatlan barázdák elfedésére alkalmazott eljárás a barázdazárás. A kezelés során a barázda tisztíthatatlan alapját egy folyékony anyaggal töltjük fel, amely egyszerűbben kimoshatóvá teszi a fog rágófelszínét, és megelőzi a fogszuvasodást.

Gyermekfogászati kezeléseink:

  • Tejfog tömése
  • Tejfog trepanálása
  • Pulpotómia
  • Tejfog eltávolítása
  • Professzionális fluoridálás
  • Fogkőeltávolítás, szájhigiéniás tanácsadás
  • Barázdazárás
  • Tejfogazati traumák ellátása
  • Rendelői beszoktatás, konzultáció
gyermekfogászat

Kérjen időpontot!

Elérhetőségek

+36 20 354 1927

info@praxistordai.hu

8000 Székesfehérvár,
Prohászka Ottkokár u. 7.

PopUp Aholic

Tájékoztató!

 
Dr. Tordai Bálint rendelése szabadság miatt 2024.07.01-ig nem elérhető.